A sebészek minden műtét előtt pontos tervet készítenek a lehető legjobb műtéti eredmény érdekében. A TRUMATCH® tervező program lehetővé teszi, hogy az ortopédsebész a vállprotézis beültetését 3D-ben tervezze meg, figyelembe véve a páciens egyéni adottságait, anatómiáját. A tervezés eredményeképpen 3D-nyomtatással a betegre szabott, egyedi beültető eszközök készülnek, melyek a protézis rendkívül precíz beültetését biztosítják.

A tervezőszoftver lehetővé teszi az ortopédsebész számára, hogy a vállprotézisműtét előtt személyre szabott műtéti tervet készítsen, valamint a páciensre szabott beültető eszközt dolgozzon ki.

3D-s tervezés – virtuális vállprotézis-beültetés

A CT-vizsgálat alapján a TRUMATCH® 3D-ben modellezi a páciens vállát, így lehetővé válik az ortopédsebész számára, hogy pontról-pontra megtervezze és virtuálisan elvégezze a vállprotézis beültetését. A személyre szabott 3D műtéti terv már a beavatkozás előtt elkészül.

3D nyomtatás – Pácienspecifikus beültető eszközök

Miután a páciens vállanatómiájára egyedileg kialakított műtéti terv elkészült, a sebész ebből 3D-nyomtatott sebészi, egyszerhasználatos célzóeszközt kérhet. A 3D beültető eszköz a sebésznek lehetővé teszi, hogy a műtét előtti tervet pontosan megvalósíthassa a műtét során.

Tanulmányok kimutatták, hogy a 3D műtéti tervező szoftverek, például a TRUMATCH®, valamint a pácienspecifikus beültető eszközök használata biztosítja a sebész számára, hogy pontosabban pozícionálja a művi vápakomponenst és megvalósítsa a műtét előtti tervet, mint ilyen műtéti előtti és alatti navigációs eszközök nélkül, hagyományos módszerrel.

 

A folyamat

  1. A sebész CT-vizsgálat elvégzését kéri.
  1. A TRUMATCH® a CT-felvétel segítségével elkészíti a páciens vállának anatómiailag pontos 3D-s modelljét.

A váll 3D-s nézete a hagyományos módszerekkel összehasonlítva biztosítja:

– A váll egyedi anatómiájának jobb áttekintését.

– A váll kopási mintáinak pontosabb megjelenítését, melynek döntő hatása van a megfelelő protézis kiválasztásában.

– Pontosabb mérési adatokat.

  1. A sebész gyakorlatilag virtuálisan elvégezheti a vállprotézis beültetését. A TRUMATCH® használatával a sebész kipróbálhatja és összehasonlíthatja:

– A választható implantátumok típusát.

– A protézis helyes méretét.

– Megválaszthatja a protézis pontos helyzetét, a csontfelszínek jobb rekonstrukciója és csontmegtartás érdekében.

  1. A sebész gondosan megvizsgálja az összes lehetőséget és véglegesíti a műtéti tervet. A sebész rendelhet 3D-nyomtatással készülő páciensspecifikus célzó – és beültető – eszközt, hogy a műtőben is kivitelezni tudja a korábban általa megtervezett műtét lépéseit, paramétereit.
  1. Az ortopédsebész a végleges műtéti tervet a pácienssel is ismerteti.

Ismerje meg a TRUMATCH® technológiát:

https://www.youtube.com/watch?v=LxB_aYCQANI

Bejelentkezés

  • Amennyiben időpontot igényel, üzenetet küld, az egészségügyi szolgáltatási szerződés érdekében, szerződéses alapon kezeljük adatait. A részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: www.drszaboistvan.hu/adatkezelesi-tajekoztato.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.