A minimál invazív csípőprotézis-műtétet követően a következő, biztonságos pozíciók ajánlhatók.

Szemtől szemben pozíció

Ez a pozíció az operált személy függvényében – férfi vagy nő esetén is – használható. A protézissel rendelkező személy van alul, hátul kitámasztja magát párnákkal. Nő térdét kissé behajlítja az ágyon. Férfi egy párnát helyezhet a térd közé, hogy megtartsa az operált lábat a test középvonalán való áthaladásától.

Misszionárius pozíció

A protézissel rendelkező férfi vagy nő számára egyaránt kényelmes helyzetet jelenthet. A nő helyezkedik el az alsó pozícióban. Ha a nőnek van protézise, könnyedén be tudja hajlítani a térdét az ágyon. Párnák használhatók a lábak külső támasztására. Ha a férfinek van protézise, akkor a lábát nyújthatja mögötte. Térd alá helyezheti a párnát, hogy megtartsa operált lábát a test középvonalától.  Súlyát karjaival tudja megtámasztani.

Ülő pozíció

Kényelmes helyzetet biztosít a protézissel rendelkező férfi vagy nő számára egyaránt. Minden esetben a férfi ül a széken, térdei közé párnát kell helyezni, így tudja biztosítani, hogy megtartsa az operált lábat a test középvonalán való áthaladástól, lába biztosan a padlón támaszkodjon. A nő az ölében ül. Le kell tudnia támasztania a lábát a padlóra, különösen, ha a nőnek van protézise. El kell kerülnie a fokozott előrehajlást, hogy megakadályozza a csípő több mint 90 fokos hajlítását.

Álló pozíció

Bármelyik műtött nem számára kényelmes helyzetet jelenthet. Ha a nőnek van protézise, akkor valami szilárdra kell támaszkodnia, és viszonylag egyenesen kell tartania magát, hogy elkerülje a csípő több mint 90 fokos hajlítását. Ha a férfinek van protézise, akkor is meg kell akadályoznia, hogy csípője több mint 90 fokkal hajoljon.

Oldalt fekvő pozíció

Mindkét műtött nem számára kényelmes helyzetet biztosít. A kanál helyzetében az új csípővel rendelkező személy mindkét oldalon fekhet. Ha nőnek van protézise, akkor inkább az operált lába legyen felül és támassza rá egy párnára. Ha a férfinak van protézise, akkor az operált lábát támassza rá a partnerére.

Egyéb pozíciók 1.

Ezt a pozíciót, akkor lehet használni, ha a nőnek van protézise. A nő hátán fekszik, partnere oldalt, a nő mindkét lábát a partnere testére fekteti, lábait egymástól távolabb tartja, így az operált lábat távol tudja tartani a test középvonalától.

Egyéb pozíciók 2.

A partnerek egymással szemben fekszenek. A protézissel rendelkező személy mindkét oldalon fekhet. A felső lábszár lehet a partner lábainál.

Térdelő pozíció

Kényelmes helyzetet jelenthet a protézissel rendelkező bármelyik nem számára. Ha a nőnek van protézise, a hátán fekszik, kicsúszik az ágy szélére a fenekével. A lábait biztosan a padlón kell támasztania, a térd középvonalától távolodva.

Ha a férfinek van protézise, akkor a partnere előtt térdel. A kényelem érdekében térd alatt párnákat használhat. A hátát egyenesen kell tartania, és kerülje el a partneréhez történő lehajlást, hogy megakadályozza a csípő 90 fokos hajlását.