A minimál invazív anterior (MIA) izomkímélő feltárás során a comb elülső részén, az izmok közötti résben hatolunk be az izmok eltartásával, azok leválasztása, átvágása nélkül. Ez egy rendkívül gyors rehabilitációt biztosító eljárás, a hagyományos feltárásokhoz viszonyítva kisebb szövetsérüléssel, kevesebb vérvesztéssel, kisebb fájdalommal és az izomkímélet miatt kevesebb protézis-ficamodással jár.

A műtétet követően gyors rehabilitáció és gyógyulás vár a páciensekre, akár 2 hét után autót vezethetnek, munkájukba visszatérhetnek.

A rehabilitáció egyik fontos eleme a műtétet követően, még a kórházban megtanult gyógytorna napi gyakorlása. A műtét utáni torna kivitelezését nagyban megkönnyíti, ha a páciens a műtét előtt már – lehetőségeihez mérten – tornázott, mozgott.

Az itt látható tornagyakorlatok műtétre váró pácienseimnek ajánlom otthon gyakorlásra. A gyakorlatok a műtéti felkészülést, az ízületi kötöttség csökkentését és az izmok karbantartását célozzák.

Amennyiben a mozdulatok erős fájdalommal járnak, javasoljuk, hogy csak a 4 perc 27 mp-nél kezdődő, könnyített gyakorlatokat végezze el!